Pruiken echt haar

Overweegt u een pruik van echt haar aan te laten meten? Dan is het goed om de voor- en nadelen af te wegen. Een pruik van echt haar is een natuurproduct, u kunt het laten stylen door een specialist en het kan goed tegen warmte. Het is echter ook een schaars product en daardoor vrij kostbaar. We vertellen u er graag meer over. Bij Capelle Haarwerken Zwolle hebben we ervaring met diverse soorten haarstukken en pruiken: echt haar, synthetisch, Cyberhair en VHair (voorheen Vitalhair). Wij zijn gespecialiseerd in haarprothesen voor dun haar, blijvende en tijdelijke kaalheid of haarverlies als gevolg van alopecia of chemotherapie. We kijken graag samen met u welke soort pruik, echt haar of anders, voor u de beste optie is. Welke het ook wordt, we zorgen voor een niet van echt te onderscheiden resultaat.

 

Waarom een pruik van echt haar kopen?

Wanneer van echt haar pruiken worden gemaakt, wordt er dus gewerkt met natuurlijke materialen. Dat betekent echter niet dat dit ook het beste materiaal is om een natuurlijke pruik van te maken. De voorkeur voor een natuurlijke pruik is dan ook vooral een gevoelskwestie: men voelt zich prettiger met een natuurlijke pruik dan met een pruik die echt haar simuleert. We raden iedereen die een pruik met echt haar overweegt, zich goed te verdiepen in de voor- en nadelen.

 

Nadelen van echt haar in een pruik

Er kleven helaas een aantal nadelen aan pruiken met echt haar. U moet er een stuk voorzichtiger mee zijn dan andere soorten pruiken; echt haar is een stuk kwetsbaarder. Wees er daarom voorzichtig mee: het haar stylen kan, zolang het kammen, borstelen en föhnen met beleid gaat. We raden af om het haar te permanenten of verven. Wanneer er te veel haarverlies is opgetreden, kunnen we bij Capelle Haarwerken Zwolle de pruik met echt haar bijwerken … mits we uw haarsoort nog hebben. Echt haar voor pruiken is namelijk zeer moeilijk verkrijgbaar. Het kan hierdoor zijn dat uw haarkleur of haarsoort er simpelweg niet is. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een echthaar-pruik in grijze tinten te maken.

 

Alternatieven voor echt haar

Het maken van pruiken is een ambacht dat al honderden jaren wordt uitgeoefend. Hier zijn over de jaren diverse haarsoorten voor gebruikt. In de loop van de tijd zijn er alternatieven ontwikkeld, die inmiddels niet meer van echt te onderscheiden zijn. Synthetisch haar is daar een voorbeeld van. Bij Capelle Haarwerken Zwolle bieden we de volgende alternatieven voor echt haar in pruiken:

Synthetisch haar

Een pruik van synthetisch haar geeft een zeer realistisch effect. Het haar wordt gemaakt van kunstvezel. Synthetisch haar blijft beter in model dan een pruik met echt haar. Ook is het gemakkelijker te reinigen, meer kleurvast en blijft het beter in model. Nadelen zijn er ook. Synthetisch haar kan niet goed tegen hitte en wrijving. U kunt het dus bijvoorbeeld niet föhnen en de pruik moet af voor het slapengaan.

Cyberhair

De naam cyberhair klinkt u misschien futuristisch of ‘high-tech’ in de oren. Dat is het ook wanneer het over het materiaal en de ontwikkeling ervan gaat, maar het resultaat is zeer natuurgetrouw. Cyberhair wordt van een ijzersterke polyamide vezel gemaakt. Het is zeer kleurvast, behoudt eventuele krullen tot in de eeuwigheid en valt soepel. Bovendien kan het goed tegen hitte, zonlicht en (chloor)water. Wat kapsel betreft is Cyberhair minder flexibel dan een echt haar pruik: het is zo vormvast, dat we er achteraf weinig aan kunnen stylen. 

VHair (voorheen Vitalhair)

Deze haarsoort is vergelijkbaar met Cyberhair, maar VHair kan wél achteraf gestyled worden. Dit gebeurt met een föhn of krultang. Na het stylen behoudt VHair de vorm, totdat u het opnieuw door ons laat stylen. 

U kunt met zowel Vitalhair als Cyberhair probleemloos sporten, zwemmen, zonnen of wat u maar graag doet. Het blijven echter wel synthetische vezels die niet goed tegen wrijving kunnen. Als u wilt kunnen slapen met uw pruik, dan is wellicht echt haar voor u de beste optie. Neem hierbij wel in overweging dat het in bed dragen van een pruik de levensduur ervan verkort.

 

Haarwerk voor dun haar

Bent u op zoek naar een oplossing voor dunner wordend haar? Bij Capelle Haarwerken bieden wij prachtig haarwerk van echt haar aan die perfect zijn voor mensen met dun haar. Onze haarwerken zijn gemaakt van hoogwaardig echt haar en zien er natuurlijk uit. Ze zijn gemakkelijk te dragen en te onderhouden en bieden een geweldige oplossing voor mensen die hun zelfvertrouwen willen herstellen en er weer stralend uit willen zien. Neem contact met ons op om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor haarwerk voor dun haar en hoe we u kunnen helpen om weer vol zelfvertrouwen door het leven te gaan.

 

Neem contact op met uw haarwerkspecialist

We hopen dat u nu een beeld heeft van de soorten haren die we in pruiken en haarstukken kunnen verwerken. Wordt het een pruik van echt haar of toch een van de alternatieven? U hoeft nog niet direct te beslissen. Neemt u contact op om een afspraak te maken, dan leggen we u alle mogelijkheden voor tijdens een intakegesprek. Ook laten we u voorbeelden zien en voelen van pruiken met echt haar, synthetisch haar, Cyberhair en VHair (voorheen Vitalhair). De keuze voor een haarsoort voor uw pruik is een die u vooral zelf moet maken en we zorgen dat u volledig geïnformeerd bent. Graag tot ziens bij Capelle Haarwerken Zwolle.