Haarwerk bij Chemotherapie of bestraling

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een pruik of een mutsje. Uiteraard kunt u zich eerst wat gaan oriënteren. Ons informatieboekje geeft u al heel veel informatie die u thuis eens rustig kunt doorlezen. Wilt u meer informatie dan maakt u een afspraak bij ons in onze salon. Bent u bedlegerig of zijn er andere redenen dat u ons niet kunt bezoeken dan bezoeken wij u thuis of in het ziekenhuis. Samen met u gaan wij op zoek naar het geschikte haarwerk voor u. 


Waarom kan uw haar door chemotherapie uitvallen?
Kankercellen hebben de eigenschap om zich van nature bijzonder vaak te delen. Chemotherapie en medicatie remt dit proces van deling af. Zo kunnen kankercellen zich niet meer uitbreiden.

Snel leverbaar.

Omdat de pruik snel leverbaar moet zijn is maatwerk niet mogelijk. Capelle Haarwerken beschikt over een grote voorraad confectie pruiken in echt haar en synthetisch haar en kan van alle grote merken de modellen leveren. Indien er een collectie voor u besteld moet worden is deze binnen enkele dagen voor u beschikbaar.  Heeft u een keuze gemaakt dan kan het haarwerk gereserveerd blijven tot het moment dat de pruik daadwerkelijk gedragen moet gaan worden. Als het haarverlies begint kan het haarwerk geleverd worden. Wij verlenen u alle service. 

"Een goed haarwerk zie je niet"
Confectie haarwerk moet regelmatig een maatcorrectie krijgen om deze perfect te laten zitten. Deze maatcorrecties voeren wij zelf terplekke uit. Het is heel belangrijk dat de pruik goed en comfortabel zit, 'een goed passende pruik verlies je niet zomaar'.  Omdat geen mens hetzelfde is wordt elke pruik geknipt en gestyled zoals u het wenst;, u moet uzelf herkennen in de spiegel. Dat geeft vertrouwen. 

Ons werk houdt bij de aflevering van de pruik niet op. Mocht u vragen hebben of iets gewijzigd aan de pruik dan kunt u altijd bij ons terecht. Dagelijks is er vakkundig personeel aanwezig die u helpt. Haarverlies door chemotherapie komt steeds meer voor. Wij hebben hier dagelijks mee te maken. Door het goede contact met o.a. de zwolse Isala ziekenhuizen blijven wij goed geïnformeerd over de behandelingen en de bijwerkingen.

Klik hier als u een afspraak wilt maken

Mutsjes.
Er zijn omstandigheden waarbij het minder prettig is of gewenst is een haarwerk te dragen. De keuze aan leuke mutsjes is tegenwoordig gelukkig heel groot. Diverse modellen en kleuren. geschikt om mee te slapen of meer luxe voor overdag. Kijkt u eens op onze webshop. Hier staat een kleine greep uit onze collectie. Maar het geeft u een goed beeld van wat er zoal te verkrijgen is.

Hoofdhuidbehandeling tijdens de chemo.
Tijdens de chemobehandeling is een goede behandeling van huid en hoofdhuid heel belangrijk. Het behandelen van de huid met Mediceuticals shampoo (BioClenz, HydroClenz, Folligen of Saturate) in combinatie met Mediceuticals Therapeutic-conditioner kalmeert en hydrateert de droge, trekkerige huid. De mensen die deze conditioner gebruiken ervaren het als heel prettig. Om haargroei na de chemo te stimuleren gebruikt u Mediceuticals Cellagen spray of de Numinox spray, deze spray stimuleert en activeert de haarfollikels. Zie voor deze producten onze webshop.

Lees onze Blog:

Klik hier

Licht haarverlies of dun haar bij of na chemotherapie of bestraling met Cold Cap?:
Chemotherapie of bestraling leidt niet altijd tot volledige kaalheid.  Niet elke behandeling heeft dezelfde bijwerkingen. De ColdCap wordt ook steeds vaker aangeboden om haarverlies te voorkomen of te verminderen. Een pruik dragen is dan niet altijd noodzakelijk.

Mocht toch het haar iets te dun worden kunt u dit onzichtbaar maken met de haarpoedervezel: Hairsculptor
Snel en eenvoudig aangebracht binnen 30 sekonden. Na het aanbrengen is het haar direct voller en ziet er natuurlijk uit. 
Blijft de hele dag houdbaar. Kleur geeft niet af ook niet bij transpiratie, zelfs als u uw handen door haalt blijft de poeder zitten. 
Hair Sculptor bestaan voor 100% uit elektrostatisch opgeladen Viskose katoenvezels. En worden dus magnetisch aangetrokken door het haar.

Zeer geschikt voor:
- mannen met een dunne haarkruin of dunne contourlijn
- extra haarvulling na een haartransplantatie.
- camoufleren van (tijdelijke) dunne plekken na een zwangerschap of bij gebruik van medicijnen, chemotherapie in combinatie met coldcap. 

Meer informatie vindt u in onze webshop: klik hier


Wenkbrauwen en wimpers.
Bij volledig haarverlies verdwijnen ook de wenkbrauwen en wimpers. Om dit te camoufleren kunnen kunstwimpers geplakt worden en de wenkbrauwen getekend met een potlood en/of wenkbrauwpoeder. Capelle Haarwerken levert kwalitatief zeer goed wimpers, wenkbrauwpoeder en potloden. Zie onze webshop.