Haarwerk bij Chemotherapie of bestraling

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een pruik of een mutsje. Uiteraard kunt u zich eerst wat gaan oriënteren. Ons informatieboekje geeft u al heel veel informatie die u thuis eens rustig kunt doorlezen. Wilt u meer informatie dan maakt u een afspraak bij ons in onze salon. Bent u bedlegerig of zijn er andere redenen dat u ons niet kunt bezoeken dan bezoeken wij u thuis of in het ziekenhuis. Samen met u gaan wij op zoek naar het geschikte haarwerk voor u. 

Als uw haar begint uit te vallen wordt de ziekte vaak voor uw omgeving vaak voor het eerst zichtbaar. Een professionele haarvervanging zorgt er voor dat niemnd merkt dat uw haar is uitgevallen. 

Snel leverbaar.

Omdat de pruik snel leverbaar moet zijn is maatwerk niet mogelijk. Capelle Haarwerken beschikt over een grote voorraad confectie pruiken in echt haar en synthetisch haar en kan van alle grote merken de modellen leveren. Indien er een collectie voor u besteld moet worden is deze binnen enkele dagen voor u beschikbaar.  Heeft u een keuze gemaakt dan kan het haarwerk gereserveerd blijven tot het moment dat de pruik daadwerkelijk gedragen moet gaan worden. Als het haarverlies begint kan het haarwerk geleverd worden. Wij verlenen u alle service. 

"Een goed haarwerk zie je niet"
Confectie haarwerk moet regelmatig een maatcorrectie krijgen om deze perfect te laten zitten. Deze maatcorrecties voeren wij zelf terplekke uit. Het is heel belangrijk dat de pruik goed en comfortabel zit, 'een goed passende pruik verlies je niet zomaar'.  Omdat geen mens hetzelfde is wordt elke pruik geknipt en gestyled zoals u het wenst; u moet uzelf herkennen in de spiegel. Dat geeft vertrouwen. 

Ons werk houdt bij de aflevering van de pruik niet op. Mocht u vragen hebben of iets gewijzigd aan de pruik dan kunt u altijd bij ons terecht. Dagelijks is er vakkundig personeel aanwezig die u helpt. Haarverlies door chemotherapie komt steeds meer voor. Wij hebben hier dagelijks mee te maken. Door het goede contact met o.a. de zwolse Isala ziekenhuizen blijven wij goed geïnformeerd over de behandelingen en de bijwerkingen.

Klik hier als u een afspraak wilt maken

Mutsjes.
Er zijn omstandigheden waarbij het minder prettig is of gewenst is een haarwerk te dragen. De keuze aan leuke mutsjes is tegenwoordig gelukkig heel groot. Diverse modellen en kleuren. geschikt om mee te slapen of meer luxe voor overdag. Kijkt u eens op onze webshop. Hier staat een kleine greep uit onze collectie. Maar het geeft u een goed beeld van wat er zoal te verkrijgen is.

Hoofdhuidbehandeling tijdens de chemo.
Tijdens de chemobehandeling is een goede behandeling van huid en hoofdhuid heel belangrijk. Het behandelen van de huid met Mediceuticals shampoo (BioClenz, HydroClenz, Folligen of Saturate) in combinatie met Mediceuticals Therapeutic-conditioner kalmeert en hydrateert de droge, trekkerige huid. De mensen die deze conditioner gebruiken ervaren het als heel prettig. Om haargroei na de chemo te stimuleren gebruikt u Mediceuticals Cellagen spray of de Numinox spray, deze spray stimuleert en activeert de haarfollikels. Zie voor deze producten onze webshop.

Lees onze Blog:

Klik hier

Licht haarverlies of dun haar bij of na chemotherapie of bestraling met Cold Cap?:
Chemotherapie of bestraling leidt niet altijd tot volledige kaalheid.  Niet elke behandeling heeft dezelfde bijwerkingen. De ColdCap wordt ook steeds vaker aangeboden om haarverlies te voorkomen of te verminderen. Een pruik dragen is dan niet altijd noodzakelijk.

Mocht toch het haar iets te dun worden kunt u dit onzichtbaar maken met de haarpoedervezel: Hairsculptor
Snel en eenvoudig aangebracht binnen 30 sekonden. Na het aanbrengen is het haar direct voller en ziet er natuurlijk uit. 
Blijft de hele dag houdbaar. Kleur geeft niet af ook niet bij transpiratie, zelfs als u uw handen door haalt blijft de poeder zitten. 
Hair Sculptor bestaan voor 100% uit elektrostatisch opgeladen Viskose katoenvezels. En worden dus magnetisch aangetrokken door het haar.

Zeer geschikt voor:
- mannen met een dunne haarkruin of dunne contourlijn
- extra haarvulling na een haartransplantatie.
- camoufleren van (tijdelijke) dunne plekken na een zwangerschap of bij gebruik van medicijnen, chemotherapie in combinatie met coldcap. 

Meer informatie vindt u in onze webshop: klik hier


Wenkbrauwen en wimpers.
Bij volledig haarverlies verdwijnen ook de wenkbrauwen en wimpers. Om dit te camoufleren kunnen kunstwimpers geplakt worden en de wenkbrauwen getekend met een potlood en/of wenkbrauwpoeder. Capelle Haarwerken levert kwalitatief zeer goed wimpers, wenkbrauwpoeder en potloden. Zie onze webshop.


MEER INFORMATIE:
Waarom kan uw haar door chemotherapie uitvallen?
Kankercellen hebben de eigenschap om zich van nature bijzonder vaak te delen. Chemotherapie en medicatie remt dit proces van deling af. Zo kunnen kankercellen zich niet meer uitbreiden. Haarcellen zijn ook sneldelend. Daarom kunnen door chemotherapie (cytostatica) helaas ook deze haarcellen beschadigd raken. In dit geval krijgt u met haarverlies te maken. Hoe snel uw haar teruggroeit is afhankelijk van het soort medicatie die u krijgt en de duur van de behandeling. Veel patienten merken direct na beeindiging van de behandeling nieuwe haargroei.

Het haarverlies is merkbaar enkele dagen na de eerste kuur, 10 tot 14 dagen. Licht haarverlies neemt dan in 5 dagen toe. Uiteraard kan dit per behandeling wel verschillen. Uw arts kan u daar meer over inlichten. 
Het gebruik van een "Coldcap" neemt toe. De koeling van de hoofdhuid verminderd tijdelijk de doorbloeding van de hoofdhuid en zal voor en tijdens het toebrengen van de chemo het haarverlies remmen. Er zal zeker wel wat haarverlies zijn gedurende het hele traject. Hoeveel haar de patient zal verliezen en wanneer dat gebeurt is onzeker. Dat hangt van verschillende omstandigheden af. Wij raden daarom ook bij het gebruik van een Coldcap, hoofdhuidkoeling, aan om een afspraak te maken en een haarwerk uit te zoeken.  

Bereidt u tijdig voor op het verlies van uw haar na behandeling met chemotherapie. Het beste is om een afspraak te maken als u nog over uw eigen haar beschikt. Dus al voor het begin van de chemotherapie maar uiterlijk direct na de eerste behandeling. Wij vinden samen met u een goed passende pruik in het model dat bij u past. Bij tijdelijk haarverlies en het dragen van een eerste haarwerk raden wij een pruik van kunsthaar aan. Tegenwoordig zijn de haarwerken van kunsthaar nauwelijks meer van echt haar te onderscheiden. De keuze aan modellen en kleuren is groot.

Onzichtbare haarvervanging wordt gemaakt door vakmensen! Bij de keuze van een pruik is de juiste maat, de keuze van materiaal, het onderhoud en begeleiding in de dagelijkse omgang met een haarprothese absoluut noodzakelijk. Dit kan alleen de echte haarwerkspecialist.  (Pruiken besteld uit een catalogus of besteld van internet geven vaak niet het gewenste resultaat en nazorg is niet aanwezig)

Reserveren ...
U krijgt altijd de mogelijkheid om het haarwerk te reserveren tot het moment dat dragen noodzakelijk wordt. Neemt u dan contact met ons op. U kunt binnen enkele dagen bij ons terecht voor de aflevering van uw pruik.

Afspraak maken ...
Wilt u een afspraak maken neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden.  Neemt u via de mail contact met ons op dan kunnen wij deze op onze werkdagen beantwoorden. Stuurt u ons een bericht in het weekend dan zullen wij deze op maandag kunnen beantwoorden. 
Neemt u bij uw bezoek uw medische indicatie mee. Zonder medische indicatie is vergoeding door uw zorgverzekeraar niet mogelijk.

U begint haar te verliezen ...
Is het haarverlies inmiddels ernstig dan is het waarschijnlijk verstandig om het haar (zeer) kort te maken. U heeft dan iets minder last van vervelend los haar. Wij kunnen u hiermee helpen. Het is vaak ook het moment dat het haarwerk daadwerkelijk gedragen gaat worden. Heeft u nog geen haarwerk gereserveerd of bent u nog geinformeerd? Uiteraard kunnen wij u dan helpen. Bent u op zoek naar een pruik dan zullen wij u vragen wat uw wens is. Een duidelijke foto kan ons helpen het juiste model te vinden. Het passen van een haarwerk zal gebeuren met een beschermkapje. 

De pruik wordt nu passend gemaakt en het model krijgt de gewenste correcties. Dit gebeurt in ons eigen atelier en is klaar terwijl u wacht. Wij weten als geen ander wat we moeten doen om een pruik er natuurlijk uit te laten zien. De pruik wordt in piekjes geknipt en op de juiste plaatsen uitgedund en op lengte geknipt.

Een pruik, zelfs een hele dure, ziet er alleen natuurlijk uit als hij op de juiste manier opgezet en in model gebracht wordt. Wij vinden het belangrijk dat u zich goed voelt met uw nieuwe kapsel. daarom zijn onze adviezen over onderhoud en styling van de pruik net zo belangrijk als het individuele aanmeten.

Alternatieven voor een pruik zijn er ook ...
Er zijn  moment dat een mutsje prettiger zit dan een pruik of misschien heeft u besloten geen pruik te gaan dragen maar iets anders. Ook dan denken wij met u mee en hebben wij voldoende keus in alternatieven. Denkt u aan een mutsje of een pet of hoed? Wij hebben ook mogelijkheden om er een rand haar onder te maken. Er is dan dus haar zichtbaar onder de hoed. Samen met u gaan we op zoek naar een oplossing.