Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel optreden. Het haarverlies dat optreedt, wordt vaak voor het eerst zichtbaar voor uw omgeving wanneer uw haar begint uit te vallen. Het is daarom van cruciaal belang dat u tijdig informatie inwint over de opties voor het dragen van een pruik na chemo of een mutsje. U kunt zich natuurlijk eerst oriënteren. Ons informatieve boekje voorziet u van uitgebreide informatie die u rustig thuis kunt doornemen. Indien u meer details wenst, kunt u een afspraak maken in onze salon. Als u niet in staat bent om ons te bezoeken, bijvoorbeeld vanwege ziekte of bedlegerigheid, dan komen wij graag bij u thuis of in het ziekenhuis langs. Samen met u gaan we op zoek naar het geschikte haarwerk voor u. Professionele haarvervanging zorgt ervoor dat niemand merkt dat uw haar is uitgevallen.

Maak nu een afspraak!

Snel leverbaar
Omdat een snelle levering van de pruik na chemo essentieel is, is maatwerk niet mogelijk. Capelle Haarwerken heeft een uitgebreide voorraad confectie pruiken, zowel van echt haar als synthetisch haar, en kan modellen van alle grote merken leveren. Als een collectie speciaal voor u moet worden besteld, is deze binnen enkele dagen beschikbaar. Zodra het haarverlies begint, kan het haarwerk worden geleverd, en we bieden u alle benodigde service.

"Een goed haarwerk valt niet op"
Confectiehaarwerken moeten regelmatig worden bijgesteld om een perfecte pasvorm te behouden. Deze aanpassingen voeren we ter plekke uit. Het is van groot belang dat de pruik na de chemo comfortabel en goed zit, want 'een goed passende pruik verlies je niet zomaar'. Omdat ieder mens uniek is, wordt elke pruik geknipt en gestyled naar uw wensen, zodat u zichzelf kunt herkennen in de spiegel. Dit geeft vertrouwen.

Onze betrokkenheid houdt niet op bij de levering van de pruik. Als u vragen heeft of wijzigingen aan de pruik wilt aanbrengen, kunt u altijd bij ons terecht. Haarverlies door chemotherapie komt steeds vaker voor, en we hebben dagelijks te maken met deze uitdagingen. Dankzij ons goede contact met onder andere de Isala ziekenhuizen in Zwolle blijven we goed geïnformeerd over de behandelingen en bijwerkingen.

Klik hier als u een afspraak wilt maken!

Mutsjes
In sommige situaties kan het dragen van een haarwerk minder comfortabel of gewenst zijn. Gelukkig is er tegenwoordig een uitgebreide keuze aan leuke mutsjes beschikbaar. Er zijn verschillende modellen en kleuren, geschikt om te dragen tijdens het slapen of voor overdag. Neem gerust een kijkje in onze webshop, waar een selectie van onze collectie te vinden is. Dit geeft u een goed beeld van wat er beschikbaar is.

Hoofdhuidbehandeling tijdens de chemo
Tijdens de chemotherapie is het van groot belang om de huid en hoofdhuid goed te behandelen. Het gebruik van Mediceuticals shampoo (BioClenz, HydroClenz, Folligen of Saturate) in combinatie met Mediceuticals Therapeutic-conditioner kalmeert en hydrateert de droge, trekkerige huid. Mensen die deze conditioner gebruiken, ervaren dit als zeer prettig. Om haargroei na de chemo te stimuleren, kunt u gebruikmaken van Mediceuticals Cellagen spray of de Numinox spray. Deze sprays stimuleren en activeren de haarfollikels. U kunt deze producten vinden in onze webshop.

Pruik na chemo

Lees onze blog!


Licht haarverlies of dun haar bij of na chemotherapie of bestraling met ColdCap?
Chemotherapie of bestraling leidt niet altijd tot volledige kaalheid. Niet elke behandeling heeft dezelfde bijwerkingen. De ColdCap wordt ook steeds vaker aangeboden om haarverlies te voorkomen of te verminderen. Een pruik dragen is dan niet altijd noodzakelijk. Mocht uw haar toch wat dunner worden, dan kunt u dit onzichtbaar maken met haarpoedervezel: Hairsculptor. Dit is snel en eenvoudig aan te brengen binnen 30 seconden. Na het aanbrengen ziet uw haar er direct voller en natuurlijk uit. Het blijft de hele dag goed zitten en geeft geen kleur af, zelfs niet bij transpiratie. Het bestaat voor 100% uit elektrostatisch opgeladen viscose katoenvezels en wordt magnetisch aangetrokken door het haar. Het is zeer geschikt voor:

  • Mannen met een dunne haarkruin of dunne haarlijn.
  • Extra haarvulling na een haartransplantatie.
  • Het camoufleren van (tijdelijke) dunne plekken na een zwangerschap of bij het gebruik van medicijnen, chemotherapie in combinatie met een ColdCap

Meer informatie vindt u in onze webshop


Wenkbrauwen en wimpers

Bij volledig haarverlies verdwijnen ook de wenkbrauwen en wimpers. Om dit te camoufleren kunnen kunstwimpers worden aangebracht en kunnen wenkbrauwen worden getekend met een potlood en/of wenkbrauwpoeder. Capelle Haarwerken levert naast haarwerken na de chemo ook hoogwaardige wimpers, wenkbrauwpoeder en potloden. Bekijk onze webshop voor meer informatie.Meer informatie:

Waarom kan uw haar uitvallen door chemotherapie?
Kankercellen hebben de eigenschap zich vaak te delen, en chemotherapie en medicatie remmen dit delingsproces af. Dit voorkomt dat kankercellen zich verder verspreiden. Haarcellen delen zich ook snel, en daarom kunnen ze beschadigd raken door chemotherapie (cytostatica), wat leidt tot haarverlies. Hoe snel uw haar teruggroeit, hangt af van het type medicatie en de duur van de behandeling. Veel patiënten merken direct na het beëindigen van de behandeling nieuwe haargroei.

Het haarverlies treedt meestal op enkele dagen na de eerste kuur op, meestal binnen 10 tot 14 dagen. Licht haarverlies neemt dan binnen 5 dagen toe. Uiteraard kan dit variëren afhankelijk van de behandeling. Uw arts kan u hierover meer informatie geven. Het gebruik van een "Coldcap" wordt steeds populairder. De koeling van de hoofdhuid vermindert tijdelijk de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en kan haarverlies tijdens en na de chemobehandeling verminderen. Er zal echter nog steeds enig haarverlies zijn tijdens het hele traject. Hoeveel haar de patiënt zal verliezen en wanneer dit gebeurt, is onzeker en afhankelijk van verschillende factoren. Daarom raden we, zelfs bij het gebruik van een Coldcap, aan om een afspraak te maken en een haarwerk uit te zoeken.

Bereid u tijdig voor op haarverlies na de behandeling met chemotherapie.
Het is het beste om een afspraak te maken terwijl u nog uw eigen haar heeft, dus voordat de chemotherapie begint, maar uiterlijk direct na de eerste behandeling. Samen met u vinden we een geschikte pruik voor na de chemo in het model dat bij u past. Voor tijdelijk haarverlies en bij het dragen van een eerste haarwerk raden we een pruik van kunsthaar aan. Tegenwoordig zijn kunsthaarprijzen nauwelijks te onderscheiden van echt haar. Er is een ruime keuze aan modellen en kleuren beschikbaar.

Onzichtbare haarvervanging vereist vakmanschap!
De juiste maat, materiaalkeuze, onderhoud en dagelijkse omgang met een haarprothese zijn absoluut essentieel bij de keuze van een pruik. Dit kan alleen worden verzekerd door een echte haarwerkspecialist. Pruiken die uit een catalogus worden besteld of online worden gekocht, leveren vaak niet het gewenste resultaat en bieden geen nazorg.

Reserveren
U krijgt altijd de mogelijkheid om het haarwerk te reserveren tot het moment dat het dragen noodzakelijk wordt. Neem contact met ons op voor meer informatie. We kunnen uw pruik binnen enkele dagen leveren.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden. Als u ons een e-mail stuurt, zullen we deze op onze werkdagen beantwoorden. E-mails die in het weekend worden verzonden, beantwoorden we op maandag. Zorg ervoor dat u uw medische indicatie meeneemt bij uw bezoek. Zonder medische indicatie is vergoeding door uw zorgverzekeraar niet mogelijk.

U begint haar te verliezen
Als het haarverlies inmiddels ernstig is geworden, is het waarschijnlijk verstandig om het haar (zeer) kort te laten knippen. Dit kan helpen om om te gaan met vervelend los haar. Vaak is dit ook het moment waarop het haarwerk daadwerkelijk wordt gedragen. Als u nog geen haarwerk heeft gereserveerd of informatie heeft ingewonnen, helpen we u graag verder. Als u op zoek bent naar een pruik na de chemo, zullen we u vragen naar uw wensen. Het passen van een haarwerk gebeurt altijd met een beschermkapje.

De pruik wordt nu aangepast aan uw hoofd en het gewenste model wordt gecreëerd. Dit gebeurt in ons eigen atelier terwijl u wacht. We weten als geen ander hoe we een pruik er natuurlijk uit moeten laten zien. De pruik wordt in laagjes geknipt en op de juiste lengte gebracht.

Zelfs een dure pruik ziet er na de chemo alleen natuurlijk uit als deze op de juiste manier wordt geplaatst en gestyled. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt met uw nieuwe kapsel. Daarom zijn onze adviezen over onderhoud en styling van de pruik net zo belangrijk als het individuele aanmeten.

Alternatieven voor een pruik zijn ook beschikbaar
Er zijn momenten waarop een mutsje prettiger zit dan een pruik na de chemo, of misschien heeft u besloten geen pruik te dragen maar iets anders te proberen. We denken graag met u mee en bieden voldoende keuze in alternatieven. Denk aan mutsjes, petten of hoeden. We hebben ook mogelijkheden om een rand haar onder de hoed te bevestigen, zodat er haar zichtbaar is onder de hoed. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing.