Informatie Zorgverzekeraars 2024

*** De basisvergoeding van 2024 is € 465.00 ***

Aanschaf van haarwerk met een medische verklaring* wordt door uw zorgverzekeraar vergoed.Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u wellicht een hogere vergoeding krijgen. Deze informatie staat in uw polisvoorwaarden of informeert u bij uw zorgverzekeraar of bij Capelle Haarwerken.
Leest u goed de polisvoorwaarden van uw verzekering door. Elk jaar worden de voorwaarden gewijzigd. Controleert u goed of dit gevolgen heeft voor de vergoeding van uw haarwerk.


Gecontracteerd zorgaanbieder...
Capelle Haarwerken is een gecontracteerd zorgaanbieder voor álle zorgverzekeraars. Als gecontracteerd leverancier bieden wij u meer: u krijgt het volledige vergoedingsbedrag uitgekeerd en u hoeft niet eerst toestemming voor levering aan te vragen bij uw verzekering. U kunt zich met de verklaring van uw arts tot ons wenden. Dit is voor u weer een zorg minder. Een medische indicatie*, verklaring van de arts, ís altijd noodzakelijk voor het declareren bij de zorgverzekering. Deze verklaring van de arts dient bij aflevering van het haarwerk te worden ingeleverd bij de leverancier. Gaat u naar een haarwerker zonder contract dan kan de vergoeding uit de basisverzekering of de aanvullende verzekering lager zijn of zelfs helemaal niets.Het is daarom belangrijk dat u de voorwaarden van uw verzekeraar goed leest.
Bent u aanvullend verzekerd dan kunnen wij ook die voor u declareren. Dit kan helaas niet bij alle verzekeraars. Dan dient u de vergoeding uit uw aanvulling zelf te declareren. Wij kunnen u daar over informeren of neemt u contact op met uw verzkering voor meer informatie.

Vergoeding haarwerk voor mannen.
Voor mannen die haarwerk dragen is het belangrijk goed te informeren bij de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars vergoeden haarwerken voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgentica) niet meer. Een diagnose van de arts; 'mannelijke kaalheid' of 'alopecia androgenetica' voldoet zodoende niet. Er moet meer aan de hand zijn, denkt u bijvoorbeeld aan een haarziekte; alopecia areata, - totalis of een verminkte hoofdhuid. Psychische klachten worden door de meeste verzekeraars als diagnose afgewezen en zodoende niet vergoed! Overleg deze situatie met uw arts want dit dient duidelijk te worden vermeld op de medische indicatie. Belangrijk: Zónder deze verklaring van de arts kan de vergoeding niet bij de zorgverzekeraar aangevraagd worden. 

Bij zorgverzekeraar Menzis is slechts vergoeding met indicatie alopecia androgenetica mogelijk indien er reeds een verstrekking heeft plaats gevonden vóór 2010.

Vergoedingenoverzicht ...
Op verschillende sites kunt u een overzicht krijgen van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Vergoedingen overzicht Independer klik hier.

Vergoedingenoverzicht Zorgwijzer, klik hier

(Capelle Haarwerken is niet verantwoordelijk voor de juistheid van deze informatie, u dient zelf deze informatie op juistheid te controleren)

Mutsjes kunnen worden vergoed bij chemotherapie en/of alopecia.
Bent u aanvullend verzekerd bij dan kunt bij enkele zorgverzekeraars een vergoeding voor een muts of pet, voor dames of heren, aanvragen. De hoogte van de vergoeding en voorwaarden verschillen per verzekering.
Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een mutsje náást een pruikvergoeding. Bij sommigen zorgverzekeraars kunt u gebruik maken van uw aanvullende verzekering.

Achmea korting bij Capelle.
Bij enkele zorgverzekeringen kunt u een vergoeding krijgen voor het aanschaffen van een mutsje als er sprake is van medisch haarverlies. Helaas biedt niet elke zorgverzekering of polis die mogelijkheid.
Bent u verzekerd bij Achmea: Zilveren Kruis, ZieZo, Pro Life, Avero, Interpolis, FBTO of OZF en heeft u géén vergoeding voor een mutsje dan kunt u gebruik maken van de speciale Achmeakorting van Capelle.
Wij bieden u als Voorkeursleverancier Achmea eenmalig een mooie korting van 25% op een mutsje als u géén mutsje kan declareren bij uw zorgverzekeraar.
Als u de speciale kortingscode gebruikt bij uw bestelling ontvangt u meteen een korting op de normale prijs.

 

* Medische verklaring= daar wordt mee bedoeld de verklaring/diagnose van de huisarts of specialist. Dit is een formulier van de arts waarop vermeld staat wat de medische oorzaak is van het haarverlies, bijvoorbeeld alopecia areata, alopecia androgenetica, alopecia totalis, chemotherapie of een andere medische oorzaak. De vermelding 'haarverlies' of 'vervanging laatste verstrekking' is niet voldoende. Verder dient de naam van de arts met handtekening en -de datum te zijn vermeld.