Natuurlijke pruik

Bij een natuurlijke pruik denken de meeste mensen aan een pruik van echt haar. Is dat echter wel de beste optie, of zijn er betere alternatieven? Bij Capelle Haarwerken leveren we haarwerken van echt haar, synthetisch haar, Cyberhair en Vitalhair. Op deze pagina leggen we de voor- en nadelen naast elkaar, zodat u kunt kiezen wat het beste materiaal voor uw natuurlijke pruik is. U bent ook van harte welkom om een afspraak te maken voor een intakegesprek, waarin we uw wensen en de diverse opties met u bespreken. Vervolgens maken we het haarwerk of de pruik op maat, zodat uw pruik natuurlijk valt en goed blijft zitten.

Op zoek naar een natuurlijke pruik op maat

Is voor u het moment gekomen dat u een pruik of haarwerk wilt laten aanmeten? Dan wilt u vast net als velen een pruik die zo natuurlijk mogelijk oogt. Het liefst eentje die zo dicht mogelijk in de buurt komt van uw echte haar, zodat men niet direct ziet dat u een pruik of haarstukje draagt. Dat hangt gedeeltelijk af van het materiaal waar we uw haarwerk van maken, waarover hieronder meer. Of een pruik natuurlijk oogt, hangt ook af van hoe deze gemaakt is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een confectiepruik of een pruik op maat. Onzichtbare haarvervanging wordt gemaakt door vakmensen! Bij de keuze van een pruik is de juiste maat, de keuze van materiaal, het onderhoud en begeleiding in de dagelijkse omgang met een haarprothese absoluut noodzakelijk. Pruiken besteld uit een catalogus of besteld van internet geven vaak niet het gewenste resultaat en nazorg is niet aanwezig Hoe dan ook, wij hebben jarenlange ervaring en zeer ruime vakkennis op het gebied van haarwerken. Uw natuurlijke pruik maken wij met de grootste zorg en de beste materialen.

Het beste materiaal voor uw natuurlijke pruik

Nu komen we bij de kern van het verhaal: wat is het beste materiaal voor een natuurlijke pruik? U ving vast al de hint op dat dit niet per definitie een pruik van echt haar hoeft te zijn. Zoals met zoveel keuzes spelen er diverse factoren mee. Het is maar net wat u verwacht van een natuurlijke pruik: moet de kleur vooral natuurlijk zijn, de styling / stylebaarheid, moet het natuurlijk aanvoelen, wilt u ermee kunnen slapen, zwemmen en/of zonnen? Wellicht is er een haarsoort die in deze factoren uitblinkt … zullen we eens gaan kijken?

De looks

Synthetisch haar, Cyberhair of Vitalhair; voor de looks maakt het tegenwoordig niet meer uit waar we uw natuurlijke pruik van maken. Alle materialen zijn zo doorontwikkeld dat uw haarwerk op het oog niet van echt te onderscheiden is. Toch zijn er zeker wel voor- en nadelen van de verschillende haarsoorten te noemen.

  • Synthetisch haar: het nylon of polyester haar dat wij gebruiken ziet er zeer realistisch uit. Het blijft bovendien zeer goed in model en is kleurvast. Nadeel is dat u het achteraf niet opnieuw kunt (laten) stylen.
  • Cyberhair: een nieuw soort synthetisch haar, gemaakt van ijzersterke polyamide vezels. Uw natuurlijke krulling, kleur en haardichtheid kunnen we zeer dicht benaderen. Een veelgekozen optie voor een natuurlijke pruik, ondanks dat het achteraf vrijwel niet opnieuw te stylen is. 
  • Vitalhair: Vitalhair is wél opnieuw te stylen met een krultang of een föhn. 

Gevoel en comfort

  • Synthetisch haar: haalt u uw handen door het synthetische haar, dan voelt u vrijwel direct dat het niet echt is. Ook wordt het wat sneller broeierig. Op deze punten is synthetisch haar niet echt een goede kandidaat voor een natuurlijke pruik.
  • Cyberhair: voor het feit dat Cyberhair van kunstmatige vezels wordt gemaakt, voelt het verrassend echt aan. Ook met de broeierigheid valt het reuze mee.
  • Vitalhair: op gevoel en comfort verschilt Vitalhair weinig van Cyberhair. Hiermee zit het dus wel goed. Een gedeelde tweede plek, dus.

Stevigheid en gebruiksgemak

  • Synthetisch haar: een zeer stevige haarsoort voor pruiken. Kan prima tegen water. Hitte en wrijving kan het minder goed hebben. We raden dan ook af om ermee in de zon te gaan. Cyberhair: eveneens een zeer stevige haarsoort voor uw natuurlijke pruik. Bovendien kan het goed tegen hitte, zonlicht en (chloor)water. 
  • Vitalhair: als we de mogelijkheid om het haar te restylen ook meenemen onder gebruiksgemak, dan scoort Vitalhair beter dan de overige kunstmatige haarsoorten. Sporten, zwemmen, zonnen; alles kunt u ermee doen. 

Maak een afspraak voor uw maatwerkpruik

Met bovenstaande hebben we u hopelijk een handvat gegeven om uw natuurlijke pruik op maat te kunnen kiezen. Mist u nog informatie, dan zijn we altijd bereid om uw vragen te beantwoorden. Uw vragen kunt u ook stellen tijdens het intakegesprek. Kunt u niet bij ons op de zaak komen, bijvoorbeeld omdat u verminderd mobiel bent of in het ziekenhuis ligt, dan komen we gewoon naar u toe. Zonder extra kosten. Iedereen moet een natuurlijke pruik aan kunnen laten meten, vinden wij. We kijken ernaar uit om u weer te laten stralen!