Mediceuticals Advanced Hair Restoration Technology is speciaal ontwikkeld om overmatig haarverlies te verminderen. De producten helpen bij het stimuleren van nieuwe haargroei en het versterken van dun en zwak haar.

Vraagt u zich weleens af waar die volle haarbos van vroeger naartoe is? En wat ervan overblijft als uw haar blijft uitvallen? Dan bent u zeker niet de enige. Haaruitval bij mannen komt helaas veel voor. Ruim 70% van de mannen krijgt op een zeker moment te maken met haaruitval of kaalheid. En bij meer dan 50% van de mannen gebeurt dit al voordat ze 50 jaar zijn. Ongeveer 30% van de mannen is zelfs nog geen 30 jaar als het haar al dunner wordt. Daarmee is haaruitval bij mannen een heel natuurlijk verschijnsel. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het ook makkelijk is om te accepteren.

DE OORZAKEN VAN HAARUITVAL BIJ MANNEN

Haarverlies en kaal worden zijn niet hetzelfde. Dagelijks verliezen we zo’n 100 tot 150 haren. Pas als u merkt dat u meer haar verliest dan normaal, is er sprake van overmatig haaruitval. U merkt dat uw haar dunner wordt. Misschien is uw hoofdhuid makkelijker door uw haren heen te zien. Of krijgt u inhammen die er eerder niet waren. Het zijn tekenen dat er meer aan de hand is. Om te kijken naar een eventuele behandeling, is het dan eerst nodig om te ontdekken wat de oorzaak van de haaruitval is. Het kan gaan om:

Alopecia androgenetica
Valt uw haar vrij geleidelijk uit? En gebeurt dat vooral aan de voorkant (inhammen) en bovenop (kruin) uw hoofd? Dan kan er sprake zijn van alopecia androgenetica. Dit is een erfelijke vorm van haaruitval die vooral bij mannen voorkomt. Alopecia androgenetica is geen ziekte en is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen. Er is hierbij sprake van overgevoeligheid van de haarfollikels voor het mannelijke hormoon dihydrotestosteron.

Alopecia areata
Alopecia areata is een auto-immuunziekte. Verliest u opeens grote plukken haar op willekeurige plekken op uw hoofd en zijn deze plekken rond van vorm? Dan kan het alopecia areata zijn. Deze ziekte komt niet vaak voor, slechts 1,7% van de bevolking heeft er last van.

Telogeen effluvium
Telogeen effluvium komt regelmatig voor en gaat gepaard met veel haaruitval. Het haarverlies begint plotseling en er gaat in de meeste gevallen een stressvolle periode aan vooraf. De stress kan verschillende oorzaken hebben. Misschien verloor u recent uw baan. Of was u ernstig ziek, maar gaat het nu weer beter. Telogeen effluvium duurt meestal zo’n 6 maanden en gaat vanzelf weer over.

Vitaminetekort
Het haar heeft voldoende voedingsstoffen nodig om te gezond te groeien en in goede conditie te blijven. Krijg u te weinig gezonde voeding binnen? Of is er een verandering in uw dieet of een medische aandoening waardoor uw lichaam niet voldoende vitamines opneemt? Dat kan uw haar dun en broos worden, waardoor het snel breekt en uitvalt.

Ongezonde levensstijl
Om uw lichaam in goede en gezonde conditie te houden is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Voor uw haar is dat niet anders. Ongezonde voeding, een streng dieet, roken, te weinig beweging en te veel stress kunnen er allemaal voor zorgen dat het haar dunner wordt en nieuwe haren niet goed groeien. Een gezonde levensstijl is dus ook voor uw haren erg belangrijk.

Behandelingen of medicijnen
Er zijn ook medicijnen die als bijwerking haarverlies of dunner wordend haar hebben. Daarnaast kan de behandeling van een ziekte of aandoening er ook voor zorgen dat het haar uitvalt en u tijdelijk kaal wordt. Denk aan chemotherapie bij de behandeling van kanker.

HET VERMINDEREN VAN HAARUITVAL BIJ MANNEN

Haaruitval en dunner wordend haar bij de man komt veel voor. Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Gelukkig is er in veel gevallen wel degelijk iets aan te doen. Voor het tegengaan van haaruitval bij mannen is het belangrijk om:

Gezond te eten
Om uw haar zo lang mogelijk in een zo goed mogelijke conditie te houden is het heel belangrijk om gezond te eten. Stop met roken en matig de inname van alcohol en eet veel fruit, groente, eiwitten en volkorenproducten. Lukt het niet om genoeg vitaminen uit uw voeding te halen? Dat kunt u overwegen om aanvullend een voedingssupplement te slikken.

Voldoende te drinken
Om dunner wordend haar te voorkomen is een gehydrateerde hoofdhuid ontzettend belangrijk. Dat hydrateren doet u door elke dag voldoende te drinken. Een derde van uw lichaamsgewicht in deciliter is een goede richtlijn om aan te houden.

De zorgen te bespreken met een arts
Slikt u medicijnen waar uw haar dunner door wordt? Dan is het goed om dit te bespreken met uw arts. Zeker als u deze medicijnen nog lang moet innemen. Misschien is het wel mogelijk om over te stappen naar een ander medicijn waar u minder bijwerkingen van krijgt.

Stress te vermijden
Stress kan haaruitval bij mannen versnellen. Een zeer stressvolle situatie die lang aanhoudt kan zelfs zorgen voor telegeen effluvium. Daarom is het raadzaam om stress zo veel mogelijk te vermijden. Dat is niet altijd even makkelijk, maar misschien heeft u baat bij meditatie of mindfullness.

Regelmatig te bewegen
Een manier om haarverlies indirect tegen te gaan is voldoende beweging. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl en helpt ook om stress tegen te gaan.

De juiste verzorgingsproducten te gebruiken
Dagelijks krijgt uw haar en hoofdhuid veel te verduren. Door de producten die u gebruikt, maar ook door bijvoorbeeld de uv-straling van de zon. Daarom is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken die naast het haar ook de hoofdhuid verzorgen. Bij Mediceuticals® hebben we producten die helpen bij het verminderen van overmatig haaruitval en dunner wordend haar bij mannen. De Advanced Hair Restoration Technology lijn is specifiek ontwikkeld voor het behandelen van overmatig haaruitval en dunner wordend haar. De producten zijn geschikt bij fijn, normaal en droog haar en ook als pakket te koop, voor een complete behandeling van uw haar en hoofdhuid.


Fine, Thinning Hair Kit, voor normaal haar en hoofdhuid
Het 3 stappenplan bestaat uit:
- Bioclenz
- Therapeutic
- Numinox


Dry, Thinning HairKit. Voor droog haar en hoofdhuid.
het 3 stappenplan bestaat uit:
- Hydroclenz
- Therapeutic
- Numinox

Klik hier en ga direct naar onze webshop


GEBRUIKSAANWIJZING

Verdeel Bioclenz shampoo over nat haar en de hoofdhuid, 2 à 3 minuten laten inwerken en vervolgens uitspoelen.

Maak het haar handdoekdroog en verdeel Therapeutic conditioner over de hoofdhuid en het haar. 2 à 3 minuten laten inwerken en vervolgens zorgvuldig uitspoelen.

Houd de Numinox spray tegen de (droge) hoofdhuid en breng aan op de te behandelen plekken (niet gebruiken op een geïrriteerde hoofdhuid). Gebruik ongeveer 4 tot 6 sprays. Verdeel met de vingertoppen over de hoofdhuid. U zult een rode, warme gloed ervaren. Dit trekt weg na circa 20 minuten en is een normale reactie. Breng Numinox tweemaal per dag aan op de hoofdhuid (’s ochtends en ‘s avonds).

Als u last heeft van overmatig haaruitval of dunner wordend haar adviseren wij de shampoo en conditioner de eerste 14 dagen iedere dag te gebruiken. Na deze periode kunt u uw eigen routine weer volgen (advies is minimaal 3 keer per week). Numinox dient u twee keer per dag te blijven gebruiken.