Mediceuticals Scalp Therapies (rood) is speciaal ontwikkeld om verschillende hoofdhuidproblemen te behandelen. Denk aan roos, seborroisch eczeem, psoriasis of het behandelen van een hele vette of droge huid.Kies de juiste serie:

Dandruff Kit, bij hoofdhuidproblemen
Huidproblemen worden zichtbaar: gele vettige schilfers (roos), onstekingen in de hoofdhuid (pseudopedale van Brocq, Lichen Planis), psoriasis, seborroisch eczeem. U kunt last krijgen van een pijnlijke, rode, tintelende, brandende of jeukende hoofdhuid.
Een juiste behandeling helpt jeuk en pijn te verlichten en ontstekingen voorkomen.

Behandel het met het 3 stappenplan:
- Therarx
- X-Folate
- Therapeutic


Dry Scalp Kit, bij droog haar en huid
Voelt de huid trekkerig, jeukerig of strak aan? Heeft u last van fijne, droge, witte schilfertjes dan is er waarschijnlijk sprake van een droge huid.

Een droge hoofdhuid heeft verschillende oorzaken. Leeftijd, hormonale veranderingen en stress spelen een rol. Maar ook erfelijkheid, temperatuurwisselingen, slechte eetgewoontes en agressieve haarproducten beïnvloeden de hoofdhuid. Bij een droge hoofdhuid is de aanmaak en afvoer van huidcellen verstoort, waardoor uw huid vocht verliest en uitdroogt.

Droog haar heeft tijdelijk extra verzorging nodig. Naast een voedende shampoo en conditioner, is het aan te raden om een haarmasker te gebruiken. Bij Mediceuticals® hebben we het voedende MX Dual Therapy masker. Dit unieke masker repareert en revitaliseert het haar. Het hydrateert en ontwart en brengt de hoofdhuid en het haar terug in optimale conditie. Daarnaast beschermt het uw haar tegen UV-straling en is het ook zeer geschikt voor gekleurd haar.

Pas op met stylingtools
Het haar föhnen, krullen of stylen: u gebruikt er hittetools voor waarvan de temperatuur kan oplopen tot maar liefst 230 graden. Daarmee zijn deze stylingtools een van de belangrijkste redenen voor droog haar. Bij droog haar is het daarom beter om het gebruik van deze tools een tijdje te vermijden. Kunt u echt niet zonder föhn? Kies dan voor een lagere temperatuurstand. Het föhnen duurt dan langer, maar het is wel veel beter voor uw haar. Het is ook verstandig om uw haar voor het föhnen te behandelen met een hittebeschermingsproduct, zoals de Defend leave-in conditioner van Mediceuticals®.

Bij droog haar is het belangrijk om uw haar niet aan te veel extremen bloot te stellen. Bescherm uw haar daarom tegen de zon door een hoed of pet te dragen of een beschermende UV-spray te gebruiken. Stel uw haar daarnaast niet te veel bloot aan zwembad- of zeewater. Het chloor in het zwembad en het zout in de zee hebben een reinigende werking, waardoor ze net als shampoo talg uit uw haar verwijderen. Ga dus even niet zwemmen of zorg ervoor dat uw haar tijdens het zwemmen niet nat wordt. Dat kan bijvoorbeeld door een badmuts te dragen.

Gelukkig is droog haar en huid goed te behandelen met de Scalp Treatment Kit Dry Scalp: een 3-stappenplan met een treatment, een hydraterende shampoo en een verzachtende conditioner die uw hoofdhuid de vochtimpuls geven die het nodig heeft.

- Therarx
- X-Derma
- TherapeuticOily Scalp Kit, bij vet haar en huid
Vet haar kan vies aanvoelen. Extra wassen helpt niet. Wat kan je dan doen?

Een vette hoofdhuid kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan hormonale veranderingen, een ongezond eetpatroon, stress, het gebruik van de verkeerde haarproducten en erfelijkheid. Bij een vette hoofdhuid produceren de talgklieren te veel talg, een vetachtige substantie die bij een normale hoeveelheid beschermt tegen infecties en bacteriën.

 Een 3-stappenplan met een treatment, een shampoo gaat een overmatige talgproductie tegen:

- Therarx
- Solv-X
- TherapeuticGa direct naar onze webshop

De behandeling werkt optimaal als u het 3 stappenplan volgt. De producten in de kit zijn op elkaar afgestemd.
Elk product is ook los te verkrijgen en verkrijgbaar in flessen van 250 ml en 1000 ml.

GEBRUIKSAANWIJZING
Verdeel Therarx over de gehele (droge) hoofdhuid of op de plekken waar het probleem zich voordoet (geen water toevoegen) en laat dit 1 à 2 minuten inwerken.

Maak het haar vochtig en was het haar en de hoofdhuid met X-Folate,  X-derma, Solv-X shampoo. Masseer dit over de gehele hoofdhuid. Laat 2 à 3 minuten inwerken (langer mag), vervolgens uitspoelen. Was eventueel nogmaals met de shampoo. Spoel het haar daarna goed uit en maak handdoekdroog.

Verdeel hierna Therapeutic conditioner over de hoofdhuid en het haar (dit kan koud aanvoelen), 2 à 3 minuten laten inwerken en vervolgens zorgvuldig uitspoelen.

Als u last heeft van haar- of hoofdhuidproblemen adviseren wij de shampoo en conditioner de eerste 14 dagen iedere dag te gebruiken. Na deze periode kunt u uw eigen routine weer volgen (advies is minimaal 3 keer per week). De voorbehandeling (Therarx) gebruikt u gedurende deze 14 dagen 2 tot 3 keer per week.