Synthetisch haar

Bij het kiezen of laten maken van een pruik komen flinke keuzes kijken. Naast eigenschappen als kleur, krulling en lengte zijn er diverse materialen mogelijk. Is synthetisch haar voor u de beste keuze? Capelle Haarwerken Zwolle adviseert u graag. Aan de hand van uw wensen gaan wij te werk om u het best passende haarwerk aan te meten. Neem contact op voor een vrijblijvende intake of adviesgesprek. Op deze pagina leest u alvast meer over synthetisch haar en de voor- en nadelen ten opzichte van andere haarsoorten.

Een pruik of haarstuk van synthetisch haar

Haaraanvullingen, natuurlijke pruiken, haardelen en pruiken van echt haar kunnen van diverse materialen gemaakt worden. Synthetisch haar is daar een van. In tegenstelling tot een pruik van echt haar wordt deze gemaakt van kunstmatige haarvezels. Synthetisch haar bestaat al enkele decennia en is inmiddels flink doorontwikkeld. Op het oog is het haar haast niet van echt te onderscheiden. We kunnen uw originele of gewenste haarkleur, krulfactor en haardichtheid zeer dicht benaderen. Ook het materiaal waar het van gemaakt is, is steeds beter geschikt gemaakt om in een pruik of haardeel te verwerken.

Haarsoorten vergelijken

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zullen we de voor- en nadelen van synthetisch haar uit de doeken doen. We vergelijken het met andere haarsoorten op kleurvastheid, modelvastheid, hittebestendigheid en meer. Naast synthetisch haar gebruiken we bij Capelle Haarwerk Zwolle echt haar, Cyberhair of VHair (voorheen Vitalhair) voor uw haarwerken.

Echt haar in pruik of haarstuk

Het gebruik van echt haar klinkt misschien als de meest natuurlijke oplossing, het is lang niet voor iedereen de beste oplossing. Dit type pruik vergt behoorlijk wat van de drager. Echt haar voor pruiken is zeer schaars. Mede hierdoor is het haarwerk vrij kostbaar. Ook brengt dit onzekerheid met zich mee: wanneer de pruik bijgewerkt moet worden, kan het zijn dat uw haartype niet meer verkrijgbaar is. Verder is geen enkele echthaar-pruik hetzelfde; het resultaat zal altijd iets afwijken van de voorbeelden waarop deze gebaseerd is.

Cyberhair

Cyberhair is een van de specialismen van Capelle Haarwerken Zwolle. Het haar wordt gemaakt van supersterke polyamide vezels. Zitten er krullen in, dan blijven deze goed tot in lengte van dagen. Net als de kleur en het model. Bestand tegen zonlicht, hitte en (chloor-)water. Op deze gebieden wint Cyberhair het dus van synthetisch haar. Wat styling betreft staan ze op gelijke hoogte: ook Cyberhair is achteraf niet bij te stylen.

VHair (Vitalhair)

Wilt u uw pruik of haarstuk flexibel kunnen (laten) stylen? Dan is VHair (voorheen Vitalhair) uw haarsoort. Naast de flexibiliteit in style heeft het nagenoeg dezelfde eigenschappen als Cyberhair.

Uw synthetisch haar verzorgen

Synthetisch haar is vrij eenvoudig zelf te onderhouden. U heeft er alleen wel de juiste producten voor nodig. Hiervoor kunt u terecht in onze online haarwerkshop. U vindt hier alle onderhoudsproducten voor synthetisch haar die u nodig heeft zoals shampoos, conditionersprays en -balsems. Heeft u advies nodig over het onderhouden van synthetisch haar, neem dan gerust contact met ons op.

Kom naar Capelle Haarwerken Zwolle

Bij Capelle Haarwerken Zwolle zijn we gespecialiseerd in het maken van pruiken, haarstukken en haaraanvullingen. Haaruitval, kale plekken en volledige kaalheid kunnen vele oorzaken hebben zoals natuurlijke aanleg, alopecia, medicijnen en behandelingen. Wat de oorzaak ook is, u kunt bij ons terecht voor het beste advies. Is synthetisch haar voor u de beste keuze? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en we gaan samen met u op zoek naar de beste oplossing. Graag tot ziens bij Capelle Haarwerken Zwolle!